Nieuw FirePro brandblussysteem

De FirePro blussystemen zetten – eenmaal geactiveerd –  een reactie in gang waarbij de vrijgekomen droge aerosol de vrije radicalen van de verbranding bindt. De droge aerosol die door dit type blussystemen wordt gegenereerd bestrijdt en blust vuur niet door gebruik te maken van de methoden van verstikking (wegnemen van zuurstof) of koeling, maar door de verbrandingsreactie op moleculaire basis te stoppen (door het binden van vrije radicalen) zonder het zuurstofgehalte aan te tasten. 

Waarom een FirePro brandblussysteem

Er zijn een aantal voordelen van het FirePro brandblussysteem.

Het grootste voordeel van dit systeem is dat het de goederen niet beschadigd. Na uittreding slaat er een inerte stoffilm neer die makkelijk verwijderd kan worden. Hierdoor ontstaat er geen waterschade of andere schade, wat wel gebeurd bij andere blussystemen.

Het tweede voordeel is dat het onschadelijk is voor uw personeel.

Het derde voordeel is dat het zeer milieuvriendelijk is. Het veroorzaakt geen negatieve effecten op het milieu. Het draagt het groene product keurmerk.

Andere blussystemen dragen dit keurmerk niet en zijn wel schadelijk voor het systeem. Het laatste voordeel is dat het zeer eenvoudig te installeren is, geen uitgebreid leidingstelsel, compressors, grote tanks of drukflessen nodig. Hiernaast heeft het weinig onderhoud nodig.