Centraal Smeersysteem

Storingen bij machines, productielijnen en installaties ontstaan vaak door falende lagers. Door gebrek aan doorsmeren moeten onderdelen eerder vervangen worden. Met de juiste smering verhoogt u de beschikbaarheid en productiviteit van uw voertuig of installatie. Machines met verschillende smeerpunten op moeilijk te bereiken plaatsen lenen zich perfect voor het aanleggen van een centraal smeersysteem.

Onderhoud

Een smeersysteem kan jaren probleemloos draaien mits het regelmatig gecontroleerd en correct bijgevuld word. In ieder smeersysteem zijn slijtdelen die afhankelijk van de verpompte hoeveelheid uitgewisseld moet worden. De aard van de te smeren punten speelt ook een rol. Strak afgedichte lagers vragen meer druk dus zal het pompelement eerder slijten dan bij drukloze glijlagers.

Nieuwbouw

Smeersystemen zijn altijd maatwerk. Vanuit een probleem wordt een smeermiddel gekozen en hiermee wordt door ons, uiteraard in overleg met u, een smeersysteem ontwikkeld. Of het nu gaat om een landbouwmachine, offshore toepassing of een industriële machine, er is altijd een oplossing te vinden voor uw probleem. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken zodat wij een hoge kwaliteit van de componenten kunnen garanderen.

Service

Wij hebben specialisten met een jarenlange ervaring en zijn in alle markten actief. Daarom bekijken wij ieder smeerprobleem vanuit de basis om zo een juiste diagnose te stellen. De meeste slijtdelen hebben wij voorradig in ons magazijn zodat wij u direct kunnen helpen.